Je zal je land maar moeten ontvluchten en alles achterlaten wat je bezit! In Europa is de afgelopen periode een enorme stroom vluchtelingen op gang gekomen. Jong en oud is op zoek naar een veilige plaats om te leven.

De Samenwerkende Hulporganisaties in de Gemeente Dalfsen (Stichting Hoedt) zetten een hulpactie in de gemeente Dalfsen op touw voor vluchtelingen: Vluchtelingen helpen. Nu! Dit samenwerkingsverband bestaat uit zeven organisaties uit Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld die al sinds 2003 samenwerken. Het gaat om Stichting Dalfsen Helpt Oost Europa, Stichting ORA zending & hulpverlening, werkgroep Székes vd Ned. Ger. Kerk, Roemenië-werkgroep vd Prot. Gem. Dalfsen, Stichting Help Liviu, Vrienden Oost Europa en Stichting Oekraïne Nieuwleusen. Zij hebben de krachten gebundeld en met elkaar het plan opgevat om in Hongarije en Bulgarije kinderen en volwassenen, ongeacht hun afkomst of religie, praktisch te helpen.

Hoe kan ik helpen? Zie de flyer: Flyer Vluchtelingen helpen.NU

Meer info: Stichting Ora