Op Eerste Kerstdag, woensdag 25 december, is er om 10.00u een kerstgezinsdienst. Een dienst vóór en door jong en oud, met als thema: Feest als Hij komt! Het is feest, omdat we mogen vieren dat Jezus is geboren! Het wordt een mooie afwisseling van het kerstverhaal en samenzang. Ook zal het gelegenheidskoor én het kinderkoor liederen laten horen.

Alle kinderen zijn welkom in de dienst, er is geen crèche en zondagschool deze ochtend. Wel zal er een speelhoekje zijn achterin de zaal, waar de jongste kinderen eventueel kunnen spelen. We zien uit naar een feestelijke dienst samen. Een mooie gelegenheid om familie, buren en vrienden uit te nodigen. Na afloop is er koffie, thee en ranja met wat lekkers, verzorgd door mensen uit de verschillende huiskringen. Van harte welkom!

Kerstcollecte

De kerstcollecte gaat dit jaar naar het werk van ORA in Oost-Oekraïne. Daar brak in 2015 oorlog uit tussen Oekraïne en Russische separatisten. Deze oorlog is nog steeds gaande, maar is grotendeels uit het nieuws verdwenen. Mensen die konden vluchten, zijn allang weg, maar de meest kwetsbare mensen zijn achtergebleven: alleenstaande moeders, eenzame ouderen, gehandicapten en kinderen die hun ouders door de oorlog hebben verloren. ORA ondersteunt lokale gemeenten die deze oorlogsslachtoffers met raad en daad bijstaan. Ze delen voedsel, hygiëneartikelen en warme kleding uit, zorgen voor medische hulp, brandhout en noodreparaties aan woningen die door granaten of raketten zijn getroffen.

De vrijwilligers van deze gemeenten werken met gevaar voor eigen leven, de separatisten hebben het in het bijzonder op evangelische en baptistengemeenten gemunt. We vragen gebed voor bescherming en hopen op een mooie collecte, zodat we de hulpverlening daar zoveel mogelijk kunnen ondersteunen. Voor € 20 kopen de diaconale werkers lokaal een voedselpakket, voor € 75 een lading brandhout voor een arm gezin. Alvast heel hartelijk dank voor jullie medeleven en medegeven!