• 20 oktober - H. Agteres
  • 27 oktober - H. Boonstra
  • 3 november - J. Brouwer

De Vechtstroom Gemeente is een van de kerken die present is tijdens de kerkproeverij, die tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 14 september, plaatsvindt in de Grote Kerk in Dalfsen.

Van 10.00 tot 17.00 uur staat de kerk dan open voor bezoekers en belangstellenden. Gastdames en -heren geven binnen tekst en uitleg over de geschiedenis en inrichting van het kerkgebouw. Het Podium van Kerken in Dalfsen, het overlegplatform van de gezamenlijke kerken in de gemeente, richt in de Grote Kerk een zogeheten Kerkproeverij in, waar de afzonderlijke kerken van Dalfsen u iets kunnen vertellen over hun manier van kerkzijn.

Ook wordt de film van de Roemeniƫ-gangers van de Protestantse gemeente Dalfsen van afgelopen voorjaar doorlopend vertoond.

Daarnaast is er de gehele dag door zang en muziek te horen. Van 10.30 - 11.15 uur brengt het Frysk Sjongkoar Swol onder leiding van Jelma Wiegersma een aantal Friese liederen ten gehore. Van 11.30-12.00 uur treedt een muzikaal combo van de Vechtstroom Gemeente op, bestaande uit Wiecher Heuvingh, Gabe Kuik en Grietje Schoemaker.

Het middagprogramma staat onder leiding van Henk Ophoff met de volgend optredens:

• 12.30 uur Arco van Roekel - orgel (muziek van o.a. Boely en Mulder)
  • 13.00 uur Christian Drost - orgel (Bachwerken)
  • 13.30 uur solo-optredens door jongens van het Jongenskoor Dalfsen (JKD)
  • 14.00 uur JKD Boyband
  • 14.30 uur solo-optredens door JKD jongens
  • 15.00 uur solo-optredens door JKD jongens
  • 15.30 uur JKD Boyband

Op zondag 15 september zal er om 10:00 in de Vechtstroomgemeente een laagdrempelige dienst gehouden worden. De spreker deze ochtend is Jesse de Haan.
Jesse, als 'fietsende dominee', zal het christelijke geloof praktisch en dichtbij brengen. Dus bent u benieuwd hoe het er in onze gemeente aan toe gaat kom dan deze ochtend 'proeven'!

Als Vechtstroom Gemeente zijn we blij dat we deel mogen hebben aan de organisatie en de uitvoering van deze Kerkproeverij. Het is een goede manier om, op een dag waarin er veel gebeurt in het centrum van Dalfsen, samen kerk te zijn en ons geloof in Jezus Christus uit te dragen.

• 20 oktober - H. Agteres
  • 27 oktober - H. Boonstra